ijsland

INDIVIDUELE REIZEN / Naar IJsland / Veerboot


Algemeen

De Smyril Line vaart bijna het hele jaar met de veerboot Norrna vanuit Hirtshals (Noord Denemarken) via Trshavn (de Frer eilanden) naar Seyisfjrur (Oost IJsland). Het is een hele leuke manier om met eigen vervoer naar IJsland te reizen. En vanzelfsprekend kunt u - zoals u dat bij ons gewend bent - vooraf met al uw vragen bij ons terecht.

We adviseren u graag wat mogelijk en onmogelijk is, rekening houdend met evt. wensen, uw voertuig en de periode en het tijdsbestek dat u gaat (routesuggestie).
Aan boord van de veerboot bevinden zich o.a. een restaurant, cafetaria, bar, lounge, danszaal, winkel, piepklein zwembadje, fitness-ruimte en voor kleine kinderen een ballenbak. U dient minimaal 1 uur voor vertrek op de kade aanwezig te zijn. Een groene kaart voor uw auto en/of motorfiets is verplicht. Tijdens de vaart mag u niet op het autodek.


Verzorgde rondreis met eigen auto of motor
Voor wie met eigen vervoer naar IJsland reist en vooraf alle accommodaties wil vastleggen kan kiezen uit n van onze autorondreizen. Deze rondreizen, met soms een kleine aanpassing, passen prima voor wie met de Smyril Line van Hirtshals naar Seyisfjrur vaart en weer terug.
Uw reis begint dan natuurlijk in Seysfjrur i.p.v. Reykjavk. InHet programma in het kort dat bij iedere reis op de site of in de brochure staat is de laatst genoemde plaats de plek waar u overnacht. De prijzen die voor de verschillende autorondreizen gelden zijn op basis van accommodatie (inclusief ontbijt), autohuur en vliegticket. Uiteraard is deze prijs niet relevant voor u. Vraag daarom naar de prijzen voor uw rondreis van alleen de accommodatie (inclusief ontbijt) prijzen. Wilt u de autorondreizen bekijken klik dan hier.

U krijgt bij boeking uiteraard ook een uitgebreid informatiepakket met o.a. een Nederlandse routebeschrijving, wegenkaart en de Dominicus-reisgids IJsland

Tarieven Denemarken - IJsland (enkele reis en zonder maaltijden) 2014
  Hoog
seizoen 
Midden
seizoen 
Laag
seizoen 
       
Volwassene   203  175  146
Kind 3-11 jaar (0-2 jaar gratis)   118  104  89
Auto A (maximaal 1,9m H x 5m L x 2m)    332  187  139
Lengtetoeslag auto A per meter (langer dan 5m, maar niet langer dan 15 m)   145  125  53
Auto B (1,9m - 2.5m H x 5m L x 2m B)   552  428  320
Lengtetoeslag auto B per meter (langer dan 5m, maar niet langer dan 15 m)   170  150  78
Auto C (2.5m - 3.5m H x 5m L x 2m B) of auto-caravan-combi   632  570  379
Lengtetoeslag auto C per meter (langer dan 5m, maar niet langer dan 15 m)   183  163  92
Motor   180  128  74
Fiets (alleen in combinatie met minimaal 1 bed in B4)   15  15  15

bed- / huttoeslag
  Hoog
seizoen 
Midden
seizoen 
Laag
seizoen 
  bed  hut  bed  hut  bed  hut 
2 lage bedden binnenhut (B2L)     380    282    150
2-persoons buitenhut met stapelbed (A2)     410    300    170
2 lage bedden buitenhut (A2L)     470    340    199
2-persoons buitenhut (A2D) met dubbelbed     588    425    249
1 bed in 4 persoonsbinnenhut, stapelbedden (B4 - dames of heren)   92    62    32  
4-persoons binnenhut met stapelbedden voor min.3p (B4F)     324    224    92
4-persoons buitenhut met stapelbedden voor min.3p (A4F)     470    340    199
2p Deluxe hut     805    582    341
2p Suite     1.095    792    466

De Camping Card 2014 voor IJsland kost waarschijnlijk € 100 wanneer u hem betaalt bij het boeken van de boot. Deze Campingkaart 2014 geldt voor de houder en partner en maximaal 4 kinderen in de leeftijdsgroep tot 16 jaar, reizend met auto/caravan/tent of camper.

Er zijn geen beperkingen verbonden aan het aantal overnachtingen tijdens uw verblijf op IJsland. Echter mag u niet meer dan vier (4) aaneengesloten nachten op n en dezelfde camping verblijven. Met Campingkaart 2014 kunt u vrij gebruik maken van de openbare faciliteiten en van het (drink)water op de kampeerplaats. Bij deze campingkaart is het verbruik van elektriciteit, w.o. aansluiting en wasmachine niet inbegrepen.

De aangesloten en deelnemende campings zijn over geheel IJsland gesitueerd en bieden variatie en verscheidenheid. Met deze campingkaart krijgt u waar voor uw geld en bent u zeer voordelig uit. Onbeperkt en met volle teugen genieten en geld in uw portemonnee besparen. Bovendien weet u vooruit wat de kosten zijn. De Campingkaart 2014 geeft toegang tot ca. 42 campings verspreid op IJsland. Voor een overzicht van de deelnemende campings kunt u de website www.campingcard.is bezoeken. Vanaf 1 november 2013 zijn de prijs en de deelnemende campings bekend.

OVERNACHTING IN COUCHETTES
Een couchette is een ligbed met matras zonder bedlinnen en hoofdkussen in een zeer krappe 6- of 9-persoons slaapkamer onder het autodek en met een gemeenschappelijke badkamer.
In verband met de huidige planning op de boot kunnen wij alleen in het oranje en blauwe seizoen (midden- en hoogseizoen) couchettes boeken op de boot. Dit kan echter alleen als een voertuig categorie A (dus niet hoger dan 1.90m) aan boord heeft. Voor de genoemde prijs krijgt u tevens 2 vouchers voor maaltijden in het cafetaria.

De kosten zijn:

Denemarken IJsland en v.v.
Blauw seizoen € 58 p.p. per enkele reis incl. 2 x maaltijd in het cafeteria.
Oranje seizoen € 42 p.p. per enkele reis incl. 2 x maaltijd in het cafeteria.
Denemarken Frer Eilanden en v.v.
Blauw seizoen € 39 p.p. per enkele reis incl. 1 x maaltijd in het cafeteria.
Oranje seizoen € 24 p.p. per enkele reis incl. 1 x maaltijd in het cafeteria.

Aan boord van de veerboot bevinden zich o.a. een restaurant, cafetaria, bar, lounge, danszaal, winkel, piepklein zwembadje, fitnessruimte en voor kleine kinderen een ballenbak. De hutten hebben tv en een eigen douche en wc. Een binnenhut heeft geen raam en een buitenhut wel. In een 4-persoonshut op indeling geschiedt de indeling op basis van: mannen en vrouwen, dus ook echtparen, vader/dochter of moeder/zoon, slapen gescheiden tenzij u met uw reisgenote(n) de hele hut afhuurt. Kinderen t/m 4 jaar mogen niet op indeling reizen. De 2-persoons hut de luxe en de suite worden niet op indeling geboekt. De uiterste meldtijd bij de terminal van de havens voor alle passagiers is 1,5 uur voor vertrek. Let op: vanuit Seysfjrur geldt een uiterste meldtijd van 2,5 uur voor vertrek! Een groene kaart voor uw auto en/of motorfiets is verplicht. Tijdens de vaart mag u niet op het autodek. De prijs voor uw overtocht kunt u aan de hand van de prijzentabel hieronder eenvoudig zelf berekenen. Mocht u hierbij hulp nodig hebben helpen wij u graag. De prijzen in de tabel zijn exclusief maaltijden en op basis van een enkele reis. Natuurlijk kunt u de maaltijden samen met uw reservering doorgeven aan ons.

Frer
Wanneer u met de zomerdienstregeling 2013 (15-06 tot 23-08) vanuit Hirtshals naar IJsland vaart, kunt u op de Frer Eilanden een aantal dagen met uw voertuig van boord gaan. U kunt via ons desgewenst accommodatie en excursies op de Frer Eilanden boeken (alleen wanneer u dat tegelijk bij de boeking van de veerboot doorgeeft)

Accommodatie in Trshavn 2012
(p.k.p.n. inclusief ontbijt)
Inchecken vanaf 14:00 u
   
Hotel Froyar 2-pk met d/t   194
Hotel Froyar 1-pk met d/t   160
Hotel Trshavn 2-pk met d/t   194
Hotel Trshavn 1-pk met d/t   164
Hotel Hafnia 2-pk met d/t   178
Hotel Hafnia 1-pk met d/t   149
Jeugdherberg slaapzaal, excl. ontbijt
gescheiden slapen
(mannenkamers en vrouwenkamers) 
 32
Vakantiewoning/appartement excl. ontbijt
VANAF-prijs per appartement 
 150

IJsland - Frer IJsland - Frer IJsland - Frer IJsland - Frer
Voor- en najaardienstregeling

Ook in het voor- en najaar vaart de Norrna naar IJsland (zie bovenstaande dienstregelingen en tarieven).
Let wel op: in het voorjaar en de herfst kunnen wegen in Oost-IJsland door sneeuwval en vorst bijzonder glad worden of soms zelfs dicht zitten! Sneeuwkettingen en winterbanden zijn dan dus geen overbodige luxe.

Het filmpje How to drive in Iceland van The Road Traffic Directorate laat zien waar je zoal op moet letten als je van de IJslandse wegen gebruik maakt. Het rijden op wegen in het binnenland en de winter wordt niet onder de loep genomen.

Helaas versturen wij geen brochures meer naar Belgi. U kunt onze brochure wel hierboven downloaden.